• Buitenzonwering
  • Zonnetenten
  • Rolluiken
  • Screens
  • Ritz-screens
  • Verandazonwering
  • Koepels & lichtstraten
  • Pergola's & Carports

Buitenzonwering

Tegenwoordig is buitenzonwering elementair comfort geworden. Mensen willen meer en meer genieten van het "buiten zijn". In dit specifieke segment van zonwering biedt Luxadrape u een breed gamma van één voor één hoogwaardige kwaliteitsproducten, enkel van Belgisch fabrikaat. Deze producten volgen steeds de nieuwste ontwikkelingen zowel qua design als qua technologie en daarmee kunnen we steeds beantwoorden aan úw wensen en verwachtingen.

De meeste zonwering is aan te passen voor automatisatie, waarbij bediening mogelijk is met vaste bedieningspunten (traditionele schakelaars) of afstandsbedieningen. Luxadrape gebruikt enkel motoren van het merk "Somfy" dat garant staat voor quasi levenslang probleemloos gebruik met 5 jaar garantie.

Voor plaatsing van uw buitenzonwering werkt Luxadrape enkel met ervaren plaatsers die professioneel, zorgzaam en met respect voor uw woning tewerk gaan.

 

Zonnetenten

Zonnetenten zijn erg populair doordat ze zowel binnenin de woning als buiten op het terras veel comfort bieden. Binnen kan u desgewenst het licht en de warmte buitenhouden en buiten geniet u in de schaduw van uw zonnescherm van het heerlijke weer of, dankzij de waterafstotende doeken, kan u er ook schuilen voor plotse regenbuien.

Bij Luxadrape vindt u de zonnetent aangepast aan uw behoeften. Hij is leverbaar in XL formaten, in alle RAL kleuren en in verschillende modellen. Daarmee kiest u zelf de uitstraling van uw zonnescherm: gaande van een standaard uitvoering tot een design, verlicht tot zelfs verwarmd gesloten cassettesysteem. Bediening gaat van manueel tot elektrisch met behulp van een schakelaar, van een afstandsbediening of volautomatisch voorzien van licht- en winddetectoren. Wat u ook kiest, kwaliteit is altijd top en de plaatsing gebeurt steeds met de grootste zorg.

Zoekt u een zonnetent voor uw zaak? Wij kunnen het doek bedrukken met uw huisstijl of met de tekst naar uw keuze.

Woont u op een appartement? Daarvoor heeft Luxadrape ook een oplossing met een speciaal plat scherm dat onderaan het terras van uw bovenbuur wordt bevestigd. Het doek kan zeer stijl naar beneden worden afgesteld om u volledig af te schermen van de zon en u maximaal comfort te geven. Tegelijk doet deze oplossing ook dienst als windscherm.

Rolluiken

Nog steeds kiezen vele mensen voor rolluiken aan hun woning, volledig op maat en ingewerkt in of op de gevel van de woning. De voordelen van dit type buitenzonwering zijn dan ook heel divers. Naast hun inbraakwerende, isolerende (warmte/kou), zonwerende, geluidwerende en vochtwerende eigenschappen, bieden rolluiken ook de nodige privacy. Bij Luxadrape kan u ze krijgen in een waaier van kleuren, zowel wat de kast als de lamellen betreft. Kwaliteit staat voorop en zorgt voor jaren plezier met stabiele en geruisloze lamellen en lagers.

Ook hier kan u kiezen voor een elektrische bediening van uw rolluiken op afstand, waarbij met radiosignalen gewerkt wordt zodanig dat er nagenoeg geen bekabeling nodig is in uw woning. Fluisterstille en betrouwbare Somfy motoren zorgen dan voor uw dagelijks comfort.

Screens

Screens zijn vlak hangende zonweringen, voor het raam, waarbij aan de onderkant van het doek een onderlat zit in zoom die tussen twee geleiders naar beneden glijdt. Het screendoek tempert het zonlicht en houdt de warmte buiten zonder het zicht naar buiten weg te nemen. Overdag zijn de screens inkijkwerend.

Luxadrape kan u screens leveren in verschillende modellen en systemen, afhankelijk van doeklengte, doekhoogte, plaatsing van het screen, smaak en andere variabelen. Ze staan allemaal garant voor een grote betrouwbaarheid en kwaliteit.

Meestal worden screens elektrisch bediend met een afstandsbediening. Fluisterstille motoren bieden u alle comfort en vrijheid.

Ritz-screens

Ritz-screens zijn vlak hangende zonwering voor het raam waarbij het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden en, in tegenstelling tot normale screens, over de gehele hoogte geritst is in die geleiders. Hierdoor is het doek vrij strak en rimpelloos. Dat brengt ook met zich mee dat de zonwering volledig lichtafsluitend, alsook stormvast en insectenwerend is. Dit bovenop de andere voordelen van screens.

Luxadrape levert standaard elektrisch bediende Ritz-screens.

 

Verandazonwering

Heeft u een veranda met een dak in (kunst-) glas? Dan behoren tropische temperaturen in uw veranda voortaan tot de verleden tijd. Luxadrape heeft de perfecte oplossing voor u. Robuust en elegant. In harmonie met uw veranda. En waarbij u zelf de warmte en lichtinval bepaalt.

Luxadrape verandazonwering wordt boven de veranda geplaatst en houdt zo zon en grote warmte buiten. Hier wordt altijd gewerkt met een elektrische bediening, eventueel uitgebreid met een wind- en zonautomaat al dan niet met regenmelder en thermostaat. In het laatste geval wordt een draadloze temperatuurmeter in uw ruimte voorzien om vooral in de koudere maanden deze (gratis) te laten opwarmen tot een vooraf ingestelde temperatuur, vooraleer het scherm in werking komt.

 

Koepels & lichtstraten

Zonwering voor koepels wordt meestal aan de binnenzijde geplaatst onderaan de koepel. Voor meer info kan u klikken op 'Binnenzonwering' en 'Plisségordijnen'.

Speciaal voor het zonwerend maken van lichtstraten heeft Luxadrape een totaal nieuw concept op de markt gebracht dat aan de buitenkant van de lichtstraat wordt aangebracht. Daarmee bezorgt Luxadrape u jarenlang getemperd zonlicht met een systeem dat ook stormvast is en bovendien extra isolatie biedt in koude wintermaanden. Dit systeem biedt veel meer voordelen, is veel efficiënter en duurzamer vergeleken met de standaard oplossingen waarbij zonwerende lak aangebracht wordt op de polycarbonaat panelen.

 

Pergola's & carports

Wenst u uw terras te overdekken met een blijvend systeem waarbij u uw mooie buitenmeubelen efficiënt kan beschermen? Bij Luxadrape vindt u de pergola van uw dromen, met zorg geplaatst door ervaren vakmensen.

Luxadrape biedt verschillende modellen aan. Sommige kunnen ook dienst doen als carport voor uw wagen. Daarmee staat uw wagen altijd droog, beschermd tegen ijs in de winter en koeler in de zomer dankzij zonwerende platen.

Al deze systemen zijn voorzien van een geïntegreerde goot die verder afloopt in één van de steunpalen om onderaan onopgemerkt het water af te voeren.